Datorita asezarii geografice favorabile, Romania este o tara ce se poate considera norocoasa: are toate formele de relief! De la cea mai mica si pana la cea mai mare altitudine, atat locuitorii tarii, cat si turistii se pot bucura de mare, de munte, de castele care spun povesti impresionante.

Marea ofera vara de vara odihna si distractie celor care cauta sa se deconecteze de atmosfera monotona si aglomerata a oraselor. In cele douasprezece statiuni, pe timpul zilei se face plaja si noaptea se pertece in cluburi. Litoralul nu inchide ochii nicio clipa pe timpul verii. De la nord la sud, vei putea asocia marea, cu concertele pe plaja, concursurile interactive, cluburile sau cu oazele de liniste din complexele hoteliere si pensiuni.

Lantul carpatic este o atractie turistica pe tot parcursul anului! Cu peisaje impresionante pe timp de iarna, dar si in anotimpul estival, muntii romanesti isi bucura turistii cu partii de ski si cabane calduroase, dar si cu trasee impresionante ce duc pana la cele mai inalte piscuri. Dupa cum se stie, muntele este pentru cei carora le place sa-si puna sangele in miscare, pentru cei care cauta neosteniti si simt bucuria aerului proaspat si a necunoscutului. Transfagarasanul – mentionat chiar si de Top Gear si Transalpina sunt soselele muntoase care te fac sa simti ca ai atins cu fruntea cerul, caci te duc pana la altitudinea de 2000 de m!

Romania are atractii turistice si pentru cei romantici: e vorba de cetatile medievale si castele. Cetatile datand sin secolul al XIV- lea, unele in ruine, altele consolidate pe parcurs primesc an de an vizitatori din toate colturile lumii. Sighisoara este monument protejat de Unesco din 1999  si se afla pe lista patrimoniului mondial, alaturi de alte orase europene. Ardealul gazduieste multe astfel de edificii: cetatea Rasnov din judetul Brasov a fost foarte bine pastrata. Cetatea Fagarasului isi primeste oaspetii in straie medievale. Cetatea Alba Iulia, intinsa pe o suprafata de 110 ha are de spus povestea a 2000 de ani de istorie.

Dintre castele, cel mai renumit este Castelul Corvinilor din Hunedoara. Pornind de la o fortificatie de forma elipsoidala  din piatra de rau si calcar dolomitic, cetatea s-a dezvoltat si consolidat continuu, ca o poveste vie. Legendele care completeaza istoria constructiei cetatii ii transpun pe turisti in alte timpuri.

Castelul Peles este o capodopera arhitecturala neorenascentista, construita la initiativa regelui Carol I, sub indrumarile arhitectului german Wilhelm Doderer. Colectii impresionante de armuri, sculpturi, covoare, mobila, tapiserii si statuette, vesela de aur si argint, vitralii si portelanuri fine.

Subiectul este, fara indoiala unul foarte provocator, atat la nivel verbal, dar mai ales pentru pasionatii de istorie si arhitectura veche.

Indiferent de modul in care doriti sa va petreceti timpul cand calatoriti, in Romania puteti sa gasiti raspunsul tuturor preferintelor. Deci bifati Romania pe lista de destinatii!