Asa cum ne-au obisnuit deja dezvoltatorii imobiliari activi in zona de Vest a tarii, lucrarile imobiliare demarate in ultimii ani in Timisoara sunt unele de mare anvergura si complexitate. Ele includ in cadrul aceluiasi proiect cladiri rezidentiale, cladiri destinate birourilor si domeniului retail, precum si mult ravnitele si apreciatele spatii verzi.

Platforma de 5 hectare  care a gazduit fosta fabrica Ilsa de pe Take Ionescu va fi suprafata pe care va lua amploare in trei etape un astfel de proiect dezvoltat de catre Ovidiu Sandor, antreprenorul care s-a ocupat si de City Business Center din Piata Timisoara 700. Astfel, odata cu acest proiect, Timisoara va avea un numar de 1200 de noi apartamente, in imobile cu 4-5 etaje in zona apropiata de Bega si 7 etaje pe partea situata pe Take Ionescu. Pe langa acestea, timisoarenii din aceasta zona vor beneficia de parc, spatii comerciale, restaurante, cafenele, gradinite, after school, loc de joaca, sala de sport, piscina si spatiu de alergat.

In momentul de fata se fac demersuri de obtinere a certificarii internationale pentu calitatea de cladire verde, aferenta imobilului de birouri. Lucrarile de constructie vor debuta in toamna acestui an si primele trei cladiri ale ansamblului residential vor fi finalizate in primul trimestru al anului 2018.

sursa & foto: http://www.tion.ro/